Lemmen bekroont overmacht team in Nummer1 Ton Dolmans Trofee 2022

De Ton Dolmans Trofee is gewonnen door Bart Lemmen.

De renner van VolkerWessels reed samen met ploeggenoot Peter Schulting mee naar de streep en zag de Overijsselnaar niet aandringen. Daan van Sintmaartensdijk won de sprint van de groep daarachter en is de nieuwe leider in de Schwalbe Topcompetitie. Daarmee stond het gehele podium vol met renners van VolkerWessels. Jelle Johannink werd vierde en was daarmee de beste clubrenner in de uitslag. Hij kreeg ook de Amysoft leiderstrui om de schouders, die hij overnam van Guillaume Visser.

De wedstrijd werd gekleurd door een lange ontsnapping van Jelte Boons (BEAT), maar op de gravelstrook met nog zestig kilometer te gaan werd hij tot de orde geroepen door een eerste groep. Hieruit reden Lemmen en Schulting weg. Hoewel hun marge zakte tot onder de twaalf seconden, wisten zij uit de greep van de achtervolgers te blijven. Aanvankelijk waren dat Johannink (Sensa-Kanjers voor Kanjers) Sintmaartensdijk (VolkerWessels), Jarno Gmelich Meijling (Monda-IJsselstreek), Jordy Bouts (BEAT) en Meindert Weulink (A Bloc), maar daar sloot in de slotfase een grote groep bij aan.

”Toen Peter aanging, zat daar veel achter. Ik kon mee en samen hebben we het uiteindelijk kunnen klaren. We gingen achteraf misschien van iets te ver aan, want het lampje ging langzaam uit bij ons. Met name op de beklimmingen kwamen we met moeite boven, in de tussenstukken wisten we toch te realiseren dat we vooruit bleven. Ondertussen waren bij ons de rollen wel enigszins omgedraaid, ik trok de kar iets meer en Peter zei tegen me dat we moesten blijven rijden en dat ik mocht winnen. Een gebaar dat ik zeker waardeer.” (Tekst: Roy Schriemer/CyclingOnline.nl) 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide
Terug naar boven