Uitslag Alfa Bier Limburg Trofee 2024

Uitslag Alfa Bier Limburg Trofee 2024

Guillaume Visser (16)DIFTAR CONTINENTAL CYCLI4:12:27
Jochem Kerckhaert (3)BEAT CYCLING CLUBz.t.
Jelte Krijnsen (34)PARKHOTEL VALKENBURGz.t.

Guillaume Visser wint Alfa Bier Limburg Trofee

Guillaume Visser wint Alfa Bier Limburg Trofee

Guillaume Visser is winnaar van de Alfa Bier Limburg Trofee geworden. De renner van Diftar won de sprint van een kopgroep van zes en wees daarin Jochem Kerckhaert en Jelte Krijnsen terug.

Visser is de nieuwe leider in de Schwalbe Topcompetitie en was vandaag één van de aanvallers van het eerste uur. Uiteindelijk ging hij met de winst, de leiderstrui én de bergprijs naar huis.

Visser zat mee in de eerste groep van negen die al in het eerste koersuur wegreed. De groep reed twee minuten voorsprong bijeen, maar zag halverwege deze Limburgse klassieker een fiks aantal renners de aansluiting maken. Vanuit hier ontstond een nieuwe kopgroep van twaalf renners met daarbij weer vroege vluchters als Visser en Jeroen van Krimpen en verse krachten als Kerkckhaert en Krijnsen, de nummer drie van Olympia’s Tour. Vanuit deze groep leidde Jesper Haest voor VolkerWessels de finale in. Hij kreeg gezelschap van Visser, Kerckhaert, Niek Voogt, Krijnsen en Stijn Daemen. In de finale gokte de latere winnaar op de sprint. ”De lange dag in de aanval ging me niet in de koude kleren zitten. Op de voorlaatste klim moest ik er zelfs bijna af. Dus ik besloot alles wat ik had te gebruiken om voor de winst te sprinten. Geweldig dat dit lukt. Het jaar is nog niet eens zo ver en ik win al mijn tweede klassieker van dit seizoen” aldus de Fries die ook al won in de Omloop van de Houtse Linies.

Parkhotel Valkenburg zat in de groep van twaalf koplopers met drie renners mee (ook Stef Koning was daar nog bij) en uiteindelijk in de groep van zes met twee coureurs. Maar helaas was de derde plek het hoogst haalbare voor Krijnsen. ”Ik kreeg een prima lead-out van mijn teamgenoot Niek Voogt, maar kwam wat te kort. Vorige week was ik twee keer vierde in Denemarken, nu sta ik wel op het podium, maar ik had liever gewonnen. Helemaal fit was ik niet, maar ik had wel op meer gerekend.”

Jens van den Dool van Jan van Arckel blijft de beste clubrenner. Visser is leider in de Schwalbe Topcompetitie. Hij neemt de leiderstrui over van ploeggenoot Rick Ottema.

Tekst: © Cyclingonline.nl

Foto: © Sportfoto

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide
Terug naar boven